Ο Μάικλ Κόεν, ο «δυνητικά επικίνδυνος μάρτυρας» για τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού ήταν ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του αμερικανού προέδρου, συμφώνησε να δώσει κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της μόνιμης επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών (House Permanent Select Committee on Intelligence) μεταδίδει το ABC News. Υποστηρίζοντας ότι η οικογένειά του δέχεται «απειλές» από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Κόεν είχε προηγουμένως ζητήσει αναβολή της κατάθεσής του στο Κογκρέσο, για λόγους «προστασίας της οικογένειας του», ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ  τον κατηγορούσε δημόσια ότι «ψεύδεται στους εισαγγελείς, για όσα καταθέτει εδώ κι επτά μήνες».

Ο Κόεν καθώς προετοιμάζει την κατάθεσή του στο Κογκρέσο, συνεχίζει να έχει συναντήσεις με τον ειδικό ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος διερευνά την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και το ενδεχόμενο διάπραξης συνωμοσίας κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

“Ο κ. Κόεν ενημέρωσε την επιτροπή για τις νόμιμες ανησυχίες του, τόσο για την ασφάλειά του, όπως επίσης και για την ασφάλεια της οικογένειάς του που οφείλονται στα απρεπή σχόλια που έκανε ο πρόεδρος. Οι προσπάθειες εκφοβισμού μαρτύρων και τρομοκράτησης των οικογενειών τους ή η παρεμπόδισή τους να καταθέσουν, είναι τακτικές που αναμένουμε από το οργανωμένο έγκλημα, όχι από τον Λευκό Οίκο” σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Κόεν δεν είχε δημόσιο ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, αλλά η εμπλοκή του σε μια σειρά από καταστάσεις, μπορεί να διαφωτίσει πολλές πτυχές από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τον Δεκέμβριο, ο Κόεν παραδέχτηκε την ενοχή του για ψευδορκία στο Κογκρέσο σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγή συζητήσεων για την πρόταση ενός σχεδίου κατασκευής για έναν «Πύργο Τραμπ» στην Μόσχα.

Τον Αύγουστο, ο Κόεν είχε παραδεχτεί την ενοχή του για οικονομικά και φορολογικά εγκλήματα που σχετίζονται με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητές του, με παραβιάσεις της οικονομικής νομοθεσίας που διέπει τις προεκλογικές εκστρατείες, αλλά και για το ρόλο που είχε στην κατάρτιση συμφωνιών με αντάλλαγμα την σιωπή των γυναικών που ισχυρίζονται ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον Τραμπ.

Πηγή: ABC News

Μοιράσου το άρθρο: