Αποφασισμένος να ζητήσει αναθεώρηση της νομοθεσίας που προστατεύει το Twitter, το Facebook και το Alphabet της Google από οποιαδήποτε ευθύνη σχετική με το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες τους, δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ και ήδη δημοσιοποιήθηκε το προσχέδιο του σχετικού προεδρικού διατάγματος.

Ο Τραμπ απείλησε να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι»φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές», ενώ οι υπεύθυνοι του ιστότοπου επεσήμαναν ως “παραπλανητικές” δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του.

Από την πλευρά της η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εκτίμησε ότι η Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος περιορίζει τις ενέργειες του Αμερικανού προέδρου.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών καταφέρθηκε  εναντίον της επιστολικής ψήφου, με αποτέλεσμα το Twitter να τοποθετήσει ειδική σήμανση κάτω απ’ αυτά τα μηνύματα για να προειδοποιήσει πως οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς και έχουν διαψευσθεί.

«Ξεκαθαρίστε τη θέση σας, τώρα», απάντησε  ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ επίσημα ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες.

Στο μεταξύ, το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας ακύρωσε απόφαση που θα επέτρεπε σε όσους ψηφοφόρους ανησυχούν για την υγεία τους λόγω της επιδημίας του κορονοϊού να επιλέξουν την επιστολική ψήφο. “Συμφωνούμε με την πολιτεία ότι η απουσία ανοσίας των ψηφοφόρων στην covid-19 δεν αποτελεί ‘αναπηρία’ όπως αυτή περιγράφεται στον εκλογικό νόμο”, δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Τέξας αποτελεί μεγάλη νίκη και χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο “επικίνδυνη” και “απάτη”.

Οι Δημοκρατικοί από την άλλη εκτιμούν ότι η επιστολική ψήφος είναι απαραίτητη για να προληφθούν οι κίνδυνοι από την επιδημία του κορονοϊού.

Το αναμενόμενο προεδρικό διάταγμα θα ζητεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) να προτείνει τροποποιήσεις και διευκρινίσεις για άρθρα της νομοθεσίας που σε μεγάλο βαθμό προστατεύει τις διαδικτυακές πλατφόρμες από νομικές επιπτώσεις για τις αναρτήσεις των χρηστών τους. Εφόσον γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία, οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με περισσότερες αγωγές.

Στο προσχέδιο του διατάγματος αναφέρεται επίσης ότι η υπηρεσία Ψηφιακής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου θα επαναφέρει ένα εργαλείο το οποίο θα βοηθά τους πολίτες να καταγγέλλουν περιπτώσεις διαδικτυακής λογοκρισίας.

Σε συνέντευξή του στο Fox News ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεγκ δήλωσε ότι η λογοκρισία  δεν αποτελεί «σωστή αντίδραση” για μια κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey απαντά ότι επισημαίνοντας ως παραπλανητικά δύο από τα tweets του Προέδρου Tραμπ, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης αναλαμβάνει ρόλο «διαιτητή της αλήθειας».

Μοιράσου το άρθρο: