«Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο», τιτλοφορείται βιβλίο που υπογράφει ανιψιά του Αμερικανού προέδρου, η Μαίρη Τραμπ. Ο Ρόμπερτ Τραμπ, αδελφός του Ρεπουμπλικάνου προέδρου προσέφυγε σε δικαστήριο του Κουίνς, στη Νέα Υόρκη, ζητώντας να εμποδιστεί η κυκλοφορία του βιβλίου (How My Family Created the World’s Most Dangerous Man) με επιχείρημα ότι παραβιάζεται συμφωνία εμπιστευτικότητας. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις, μέσα από το βιβλίο του Τζον Μπόλτον κι ενδεικτικά η Ουάσιγκτον Ποστ αναφέρεται στις «διεφθαρμένες συναλλαγές του Τραμπ με την Τουρκία» .

Σύμφωνα με τον Μπόλτον, ακόμη και στην υπόθεση της Halkbank, της τουρκικής τράπεζας υπό ποινική έρευνα στη Νέα Υόρκη, «ο Τραμπ και ο Ρούντι Τζουλιάνι προσπάθησαν άμεσα να παρέμβουν για λογαριασμό του Ερντογάν.

«Η ιστορία της Τουρκίας ξεκινά, όπως και ο Τραμπ, με τα προσωπικά του επιχειρηματικά ενδιαφέροντα», έγραψε ο  David Ignatius στην Ουάσιγκτον Ποστ αναφερόμενος  στους Πύργους Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη, τον Απρίλιο του 2012 και υπενθυμίζοντας ότι τότε η ​​κόρη του προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ έγραψε στο Twitter «ευχαριστώ τον Ερντογάν».  Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Μάικλ Φλιν, φέρεται να έλαβε  500,000 δολάρια από Τούρκο επιχειρηματία με δεσμούς με την κυβέρνηση του Ερντογάν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν έτοιμος να ανακοινώσει πως η χώρα του θα αποχωρούσε από το NATO το 2018, γράφει σε ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου του που κυκλοφόρησε χθες ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον.

Η οργή του Ντόναλντ Τραμπ για τις αμυντικές δαπάνες των ευρωπαϊκών χωρών-μελών του NATO έχει διαμορφώσει σε μεγάλη βαθμό την πολιτική του στη Γηραιά Ήπειρο, αν και δεν έκανε ποτέ πράξη την απειλή του να αποχωρήσει από τη διατλαντική συμμαχία, αναφέρεται, ενώ το θέμα επανήρθε στην επικαιρότητα.

Πρόσφατα, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα μειώσει τους αμερικανούς στρατιώτες που είναι ανεπτυγμένοι στη Γερμανία κατά 10.000. Αναμένεται εξάλλου να τεθούν σε εφαρμογή νέες κυρώσεις σε βάρος εταιρειών που συμμετέχουν στο έργο του Nord Stream 2.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: