Νέα ψυχρολουσία για τους ξένους φοιτητές η ανακοίνωση των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και ΜΙΤ ότι όλα τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους λόγω της πανδημίας, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ διαμήνυσε ότι κινδυνεύουν με απέλαση όσοι από το 1,1 εκατομμύριο σπουδαστών στη χώρα δεν μεταγραφούν σε πανεπιστήμια που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία. «Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους οι περισσότεροι φοιτητές δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφή», επισημαίνεται στην αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του Ντ. Τραμπ τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και ΜΙΤ. 

Η αντιπαράθεση του Χάρβαρντ με τον Αμερικανό Πρόεδρο οδεύει στα δικαστήρια καθώς, χθες κατατέθηκε αγωγή από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αλλά και το γειτονικό ΜΙΤ στη Βοστόνη.

Η κυβέρνηση Τραμπ «βύθισε το Χάρβαρντ και το MIT και όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, στο χάος», λαμβάνοντας την αυθαίρετη απόφαση να απελαύνονται ξένοι φοιτητές λόγω τηλεκπαίδευσης, αναφέρεται στην αγωγή και προστίθεται: Η κυβέρνηση αφήνει «εκατοντάδες χιλιάδες ξένους φοιτητές χωρίς τη δυνατότητα να φοιτήσουν στις ΗΠΑ».

Στην αγωγή σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την απειλή απελάσεων φοιτητών ως «απόπειρα εξαναγκασμού των πανεπιστημίων να επαναλάβουν την εκπαίδευση με φυσική παρουσία», παρά τους τρέχοντες υγειονομικούς κινδύνους. Οι ενάγοντες ζητούν από το δικαστήριο να εμποδίσει την εφαρμογή της απόφασης.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον του επιφανούς πανεπιστημίου της Βοστόνης, χαρακτηρίζοντας «γελοία» την απόφασή του να συνεχίσει όλα τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, λόγω της πανδημίας.

Oι ξένοι φοιτητές στην πλειονότητα Ασιάτεςξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο και πληρώνουν έως και 50.000 $ (44.300 ευρώ) ετησίως για σπουδές στις ΗΠΑ, με έσοδα 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χώρα.

Μοιράσου το άρθρο: