Περισσότερα από 700 προσωπικά αντικείμενα, που άλλοτε ανήκαν στον πρώην πρόεδρο  των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν και στην πρώτη κυρία, Νάνσυ Ρίγκαν, θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη, τις επόμενες ημέρες.

Πολλά από τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν είχαν μεταφερθεί από την Καλιφόρνια στον Λευκό Οίκο μαζί με τους Ρίγκαν και στη συνέχεια επέστρεψαν στην προσωπική τους οικία.

Έπιπλα, κοσμήματα και καουμπόικες μπότες είναι ανάμεσα στα αντικείμενα, από την πώληση των οποίων αναμένεται να συγκεντρωθούν πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση του Προεδρικού Ιδρύματος και Ινστιτούτου Ρόναλντ Ρίγκαν.

Το ζευγάρι έζησε σεμνά. «Δεν ήταν ένας απίστευτα πολυτελής τρόπος ζωής. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που συνδέονται με τον χρόνο που περνούσαν μαζί. Σχεδόν τα πάντα είναι σε ζεύγη. Ήταν πολύ αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο κι αυτό πραγματικά φαίνεται», τόνισε ο υπεύθυνος του οίκου δημοπρασιών, Τζόναθαν Ρέντελ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι καουμπόικες μπότες, δώρο από τον ηθοποιό των γουέστερν, Ρεξ Άλεν, με ανάγλυφη την αμερικανική προεδρική σφραγίδα, αναμένεται να πωληθούν για 20.000 δολάρια.

Το διαμαντένιο και χρυσό μενταγιόν λιοντάρι του Van Cleef & Arpels αναμένεται να πωληθεί από 30.000 έως 50.000 δολάρια.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να δημοπρατηθούν τα αγαπημένα βιβλία των Ρίγκαν, μουσική συλλογή από την προσωπική δισκοθήκη του ζευγαριού και οι φωτογραφίες που κοσμούσαν την μεταπροεδρική κατοικία τους στο Μπελ Ερ.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει διαδικτυακά (με διάρκεια ως τις 22 Σεπτεμβρίου) και θα διαρκέσει ως τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ θα γίνει και με τον κλασσικό, παραδοσιακό τρόπο στην αμερικανική Μητρόπολη.

Να σημειωθεί ότι, η Νάνσι Ρίγκαν πέθανε τον περασμένο Μάρτιο και ο πρώην Αμερικάνος πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν πέθανε το 2004.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: http://www.christies.com

Μοιράσου το άρθρο: