Ήχησε στις ΗΠΑ το σήμα λήξης για μια προεκλογική περίοδο που δίχασε τις ΗΠΑ και προκάλεσε την έκπληξη της παγκόσμιας κοινότητας εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών τόνων των αντιπάλων και των σφοδρών αντεγκλήσεων μεταξύ τους. «Θέλω να είμαι η πρόεδρος για όλους, για εκείνους που θα με ψηφίσουν και για εκείνους που θα με καταψηφίσουν» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον κατά την τελευταία της προεκλογική ομιλία λέγοντας ότι μέλημά της είναι να ενώσει τη χώρα. Ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της, Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, προτίμησε έναν πιο δραματικό τόνο δηλώνοντας ότι το αποτέλεσμα της κάλπης «είτε θα σώσει, είτε θα καταστρέψει τις ΗΠΑ.»

Η υποψήφια των Δημοκρατικών καταλόγισε στον Τραμπ διχαστική ρητορική, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε τους ψηφοφόρους να κάνουν για τη Χίλαρι ότι έκαναν για εκείνον. «Έχετε την ευκαιρία να εκλέξετε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο!» προέτρεψε τους ψηφοφόρους.

Όλα προμηνύουν ότι η νύχτα των εκλογών θα είναι νύχτα αγωνίας, καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο διεκδικητών λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, όπως λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι στο όριο του στατιστικού λάθους είναι η διαφορά μεταξύ Κλίντον και Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, η Χίλαρι Κλίντον καταγράφει προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, και έχει την υποστήριξη του 48% των ψηφοφόρων που είναι πιθανό να ψηφίσουν στις εκλογές, έναντι 44% του Τραμπ.
Η Κλίντον είχε προβάδισμα 2 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Fox News, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Μοιράσου το άρθρο: