Είκοσι σχολεία του Κολοράντο, μεταξύ των οποίων το Λύκειο Κόλουμπαϊν, τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταζητούν 18χρονη που κυκλοφορεί βαριά οπλισμένη με πυροβόλο και πυρομαχικά. Χαρακτηρίζεται μάλιστα «ιδεοληπτική» σχετικά με την τραγωδία που έγινε σαν σήμερα το 1999 στο Λύκειο Κόλουμπαϊν, όπου δύο μαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν.

Δώδεκα τομείς της περιοχής του Ντένβερ ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων, όπου βρίσκεται και το Λύκειο Κόλουμπαϊν, καθώς και άλλα σε γειτονικούς τομείς, είναι κλειστά σύμφωνα με ιστότοπους των σχολείων της περιοχής και ΜΜΕ.

Το FBI και οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του πληθυσμού για τον εντοπισμό της νεαρής αυτής κοπέλας, η οποία εθεάθη την Δευτέρα το βράδυ στην πολιτεία του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ.

Η ανάρτηση του σερίφη της κομητείας Τζέφερσον Τζεφ Σρέιντερ στο Twitter, περιελάμβανε δύο φωτογραφίες της Σολ Πάις, όπως λέγεται η 18χρονη από τη Φλόριντα που χαρακτηρίζεται «ξετρελαμένη» με τη σφαγή στο Κόλουμπαϊν.

«Ξέρω ότι αυτό ανοίγει μια πληγή, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα που είναι η επέτειος της σφαγής στο Κόλουμπαϊν», δήλωσε ο σερίφης και τόνισε πως έχουν αναπτυχθεί «πολλοί αστυνομικοί επί του πεδίου».

ΠΗΓΗ:AFP- ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: