Φωτό Αρχείου: (AP Photo/Jon Gambrell)

Με σκοπό τη διερεύνηση των συνθηκών  για επανάληψη των διαπραγματεύσεων  στο Κυπριακό  θα έχει σήμερα, στη Νέα Υόρκη, χωριστές συναντήσεις ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Η απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ  Τζένιφερ Λουτ, τον έχει ενημερώσει για τις επαφές της  με τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό. Από τις σημερινές επαφές θα κριθεί και η ωριμότητα των συνθηκών ώστε να επαναληφθούν  οι συνομιλίες.

Διπλωματικές πηγές σχολίαζαν ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα χρειαστεί πολύ προεργασία και ίσως η κ. Λουτ να κάνει νέο γύρο βολιδοσκοπήσεων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος χθες γιόρτασε τα 72α γενέθλιά του. Σύμφωνα με το γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη, σε γραπτό μήνυμα που απέστειλε, ο κ. Ακιντζί ευχήθηκε υγεία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την οικογένειά του.

Επίσης, στο μήνυμα ο κ. Ακιντζί σημειώνει πως «εδώ και 50 χρόνια γίνονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό» και εκφράζει την ευχή «να μη χαθεί άλλος χρόνος για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης και με κοινή ευθύνη να δράσουν για το μέλλον των δύο κοινοτήτων, κυρίως για τις νέες γενιές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: