Με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπεο συναντήθηκε ο Υπ Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι δυο υπουργοί συζήτησαν τρόπους περαιτέρω αναβάθμισης των σχέσεων των δυο χωρών ενώ ο κ Χριστοδουλιδης περιέγραψε στον Αμερικανό ομόλογο του και την κατάσταση στην περιοχή μας στην σκιά της τουρκικής προκλητικότητας.

Οι εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου, η τουρκική προκλητικότητα, το ενεργειακό και η στήριξη της Ουάσιγκτον στο τριμερές σχήμα Ελλάδος Κύπρου Ισραήλ, το κυπριακό και διμερή ζητήματα συζητήθηκαν στην συνάντηση Χριστοδουλίδη Πομπέο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι προκλήσεις και τα ανοιχτά ζητήματα στις σχέσεις Ουάσιγκτον Αγκύρας, παραμένουν παρά την συνάντηση Ερώταγαν Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπως εκτίμησε ο κ Χριστοδουλίδης ο οποίος ενημερώθηκε και για την συνάντηση Πομπέο Τσαβούσογλου που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Οι δυο υπουργοί επαναβεβαίωσαν την βούληση τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δυο χωρών σε διμερές επίπεδο αλλά και την δέσμευση της Ουάσιγκτον στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου.

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

Μοιράσου το άρθρο: