«Αυτό που διακυβεύεται είναι η δημοκρατία μας και ο Πρόεδρος δεν μας αφήνει εναλλακτική από το να δράσουμε», δήλωσε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι καλώντας την αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει επί των άρθρων που σχετίζονται με την παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

‘Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο κόμμα των Δημοκρατικών, ανακοίνωσε ότι έδωσε την εντολή στην αρμόδια επιτροπή δικαιοσύνης να συντάξει τα σχετικά έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες του προέδρου έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι κατηγορίες αφορούν τις πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο Τραμπ και στενοί συνεργάτες του στην κυβέρνηση της Ουκρανίας προκειμένου να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν που θεωρείται επικρατέστερος αντίπαλός του σημερινού προέδρου στις εκλογές του 2020.

Σε αναρτήσεις του ο ίδιος ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι έχουν τρελαθεί και υποστήριξε ότι δεν έχουν στοιχεία εναντίον του, ζητώντας να υπάρξει δίκαιη δίκη στη Γερουσία ώστε η χώρα να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Με εξέλεξαν για «να καθαρίσω το βούρκο» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη ανάρτηση, ενώ σε επόμενες κατηγορεί ως υπάιτιους ακραίους αριστερούς Δημοκρατικούς και προειδοποιεί ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι «περισσότερο από ποτέ ενωμένοι».

 

Μοιράσου το άρθρο: