Παραιτήθηκε στην Αλβανία, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης (Εσωτερικών) Φατμίρ Τζιάφαΐ. Την είδηση έκανε γνωστή προσωπικά ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα στον προσωπικό λοιγαριασμό του Τουΐτερ. Ο Ράμα σημειώνει ότι αποδέχτηκε την παραίτηση του υπουργού του. Ανακοίνωσε μάλιστα και το όνομα του νέου Υπουργού, που είναι ο Σάντερ Λέσι.
Δεν ανακοινώθηκαν οι λόγοι παραίτησης του Υπουργού Τζάφαΐ ο οποίος θεωρούνταν το ισχυρό χέρι κατά του εγκλήματος στην Αλβανία. Ωστόσο ο διορισμός του είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης λόγω του παρελθόντος του και του ρόλου του στην υπηρεσία του κομμουνιστικού καθεστώτος.
Στη συνέχεια προέκυψε ότι ο αδερφός του Τζάφαΐ ήταν μπλεγμένος στη διακίνηση των ναρκωτικών και είχε τιμωρηθεί γι΄αυτό στην Ιταλία.
Η παραίτηση του πάντως ήρθε λίγες μέρες μετά από την πρόσφατη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας κατά κυκλωμάτων ναρκωτικών αναμεμιγμένων με πολιτικά πρόσωπα στη χώρα.
Συνελήφθησαν 27 άτομα, αλλά η αντιπολίτευση κατηγόρησε την αστυνομία ότι διέρρευσε το μυστικό της επιχείρησης επιτρέποντας τη διαφυγή μεγάλων ονομάτων.
Ζήτησε ταυτόχρονα τη σύλληψη των πολιτικών, οι οποίοι στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των κυκλωμάτων ναρκωτικών φαίνονται αναμιγμένοι. Δύο πρώην βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην κυβέρνηση είδη συνελήφθησαν.

Ρεπορτάζ Παναγιώτης Μπάρκας – ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: