Λίστα με τα ακίνητα που πρέπει να πουλήσει η Ελλάδα προκειμένου να αποπληρώσει μέρος του χρέους της δημοσιεύει η Bild, συμπεριλαμβάνοντας τις μαρίνες σε Επίδαυρο και Ύδρα, 2.500 κτίρια του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και στάδια όπως το ΟΑΚΑ και το Ειρήνης και Φιλίας.

Ακόμη περιλαμβάνονται η Αμερικανική βάση στο Ηράκλειο, ξενοδοχεία, 77 χιλιάδες οικόπεδα, κρατική ιδιοκτησία στο εξωτερικό.
Tο γερμανικό ταμπλόιντ δεν ξεχνά τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κέρκυρας, τις παραλίες της Ερμιόνης στην Πελοπόννησο, ενώ φτάνει να προβλέψει και την πώληση αρκετών ελληνικών νησιών.

Υπενθυμίζοντας ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το νησί του Αγίου θωμά για 15 εκατομμύρια ευρώ, η γερμανική εφημερίδα γίνεται και αγγελιοφόρος αφού δημοσίευσε φωτογραφία νησιού που φέρεται να πωλείται για 4,3 εκατομμύρια ευρώ , με τον ηθοποιό Μπραντ Πητ να αναφέρεται στη λεζάντα ως επίδοξος αγοραστής.
Μετά την μακροσκελή λίστα όπου περιλαμβάνονται μέχρι και ιαματικές πηγές στις θερμοπύλες, μέχρι και 77.332 στρέμματα δημόσιας γης, αλλά και δύο αεροπλάνα τύπου airbus στην τιμή των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, η Bild εκφράζει επιφυλάξεις για το αν τα ακίνητα είναι αρκετά για τον στόχο των πενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ ,όπως προβλέπεται για το ταμείο αξιοποίησης κρατικής περιουσίας που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες.

Μοιράσου το άρθρο: