Πτώση άνω του 1% σημείωσε η στερλίνα έναντι του ευρώ, χάνοντας μεγάλο μέρος των κερδών που κατέγραψε τις τρεις προηγούμενες ημέρες, καθώς δημοσιεύματα του τύπου επανέφεραν την προσοχή των επενδυτών στους πολιτικούς κινδύνους που σχετίζονται με το Βrexit.

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε, η Βρετανία φερεται ότι δεν έχει κανένα συνολικό σχέδιο για το Brexit.  Επισημένεται επίσης στο ίδιο έγγραφο ότι ίσως χρειαστούν ακόμα και έξι μήνες για να συμφωνηθεί η στρατηγική της για την αποχώρηση της εξαιτίας διαφωνιών στους κόλπους της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι. Το γραφείο της Μέι είπε ότι δεν αναγνωρίζει τους ισχυρισμούς που περιέχει το υπόμνημα.

Πιέσεις στη στερλίνα άσκησαν και τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή, σύμφωνα με τα οποία ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι πολύ χαμηλότερος συγκριτικά με το στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας για 2%.

Η στερλίνα υποχώρησε νωρίτερα έως 1,3% στις 87,07 πένες ανά ευρώ πριν ανακάμψει στις 86,92 πένες.Έναντι του αμερικανικού νομίσματος υποχώρησε στο 1,2417 δολάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: