Τους λόγους που ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους μακριά από το παλάτι εξήγησε ο δούκας του Σάσεξ χθες το βράδυ σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο. «Για μένα και τη Μέγκαν πλέον δεν υπάρχει άλλη επιλογή», επανέλαβε και επικαλέστηκε το «καταπιεστικό πρωτόκολλο της ζωής στο παλάτι και την καταδίωξη των μίντια, επαναφέροντας παραλληρισμούς με την μητέρα του Νταϊάνα.

«Θέλω να ακούσετε την αλήθεια από εμένα για όση από αυτή μπορώ να μιλήσω, όχι ως πρίγκιπας ή ως δούκας, αλλά ως Χάρι. Είμαι το ίδιο πρόσωπο που αρκετοί από εσάς με είδατε να μεγαλώνω κατά τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά με πιο ξεκάθαρη προοπτική”, δήλωσε ο Χάρι στην διάρκεια ομιλίας του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε ο ίδιος το 2006 (Sentebale charity).

“ Η Βρετανία είναι το σπίτι μου και ο τόπος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ”, πρόσθεσε. “ Μου προκαλεί μεγάλη λύπη που έγινε έτσι”.

«Θέλαμε να συνεχίσουμε το έργο μας δίχως τη χρηματοδότηση από τον λαό, όμως προφανώς, αυτό δεν ήταν εφικτό. Γνωρίζω ότι με ξέρετε αρκετά καλά όλα αυτά τα χρόνια ώστε να με εμπιστευτείτε ότι η γυναίκα που επέλεξα ως σύζυγό μου έχει τις ίδιες αξίες με μένα», ανέφερε.

Απο την προσεχή άνοιξη τίθενται οριστικά εκτός βασιλικής οικογένειας καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση δε θα χρησιμοποιούν τον τίτλο του Αυτού και της Αυτής Υψηλότητος, δε θα χρηματοδοτούνται για βασιλικές υποχρεώσεις και δε θα εκπροσωπούν τη βασίλισσα.

Το ζευγάρι συμφώνησε επίσης να αποπληρώσει τα 2,4 εκατομμύρια λίρες των Βρετανών φορολογουμένων που στοίχισε η ανακαίνιση της επίσημης κατοικίας τους στη Βρετανία, το Frogmore Cottage εντός του βασιλικού κτήματος στο Ουίνδσορ. Κανένα βασιλικό μέλος δεν έχει ποτέ επιστρέψει χρήματα», όπως γράφει ο πρώην γραμματέας του βασιλικού τύπου Dickie Arbiter στην εφημερίδα The Sun.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, διατηρούν τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ.

Είναι γεγονός ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είχε προειδοποιήσει το ζευγάρι ότι θα τους δοθούν αυστηροί κανόνες που θα τους εμποδίσουν να εισπράξουν τους βασιλικούς τους τίτλους.

Δημοσιογραφικές πηγές επιμένουν ότι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα χρηματοδοτήσει τη νέα τους ζωή στον Καναδά και ότι «δεν πρέπει να υποβιβάσουν τη βασιλική οικογένεια μέσω εμπορικών συμφωνιών». «Θα υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για την επωνυμία, για παράδειγμα. Κανένας δεν θέλει να δει το όνομα του Sussexes σε ένα κουτί μαργαρίνης», ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή.

Νέες επαγγελματικές δραστηριότητες

To Netflix εξέφρασε ήδη ενδιαφέρον για συνεργασία με το ζευγάρι. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Τεντ Σαράντος, γενικός διευθυντής περιεχομένου του Netflix, απάντησε: «Ποιος δεν θα ενδιαφερόταν; Ναι, βεβαίως.

Ο Πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε να συμμετάσχει στους κορυφαίους ομιλητές του κόσμου, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας έως και 400.000 λίρες στερλίνες για μια ομιλία σε ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Ως «influencers», ο Χάρι και η Μεγκαν θα μπορούσαν να κερδίσουν χιλιάδες λίρες την ημέρα.

Ουίλιαμ και Χάρι

Αν και η σχέση των δυο αδερφών, Χάρι και Ουίλλιαμ, είχε κλονιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, έγινε μεγάλη προσπάθεια και από τους δυο ώστε αυτό να αλλάξει, με την παρότρυνση των συζύγων τους, Μεγκαν και Κειτ. Τα δυο αδέρφια, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, φαίνεται πως κατάφεραν να βάλουν στην άκρη τις διάφορες τους που τους είχαν απομακρύνει τα τελευταία δυο χρόνια.

Τόμας Μαρκλ

Ωστόσο, απογοητευμένος και πληγωμένος δήλωσε ο πατέρας της Μέγκαν, Τόμας Μαρκλ στο channel 5 τονιζοντας ότι η κόρη του έχει απογοητεύσει το παλάτι και τη βασιλική οικογένεια. «Αυτό δεν είναι το κορίτσι που μεγάλωσα. Είμαι πολύ απογοητευμένος.Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς και εκείνοι τον κατέστρεψαν.Η κόρη μου κατέστρεψε το όνειρο κάθε κοριτσιού που μια μέρα θέλει να γίνει πριγκίπισσα».

Λονδίνο-Ανταπόκριση:Νατάσα Καντζάβελου

Μοιράσου το άρθρο: