Tο υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει εντός της ημέρας με θέμα τη σταδιακή άρση των περιορισμών του lockdown. Ωστόσο οι επικριτές του Μπόρις Τζόνσον καταγγέλλουν ότι οι εξελίξεις «υπονομεύονται», από την υπόθεση Κάμιγκς, που κάποιοι χαρακτηρίζουν και σκάνδαλο. «Ανταρσία», βρίσκεται σε εξέλιξη, με τουλάχιστον 15 βουλευτές των κυβερνώντων Συντηρητικών να καλούν σε παραίτηση τον Ντομινίκ Κάμιγκς, ο οποίος ταξίδεψε με την οικογένεια του πάνω από 400χλμ, ενώ παρουσίαζε συμπτώματα κορονοϊού, για να μείνει  σε άλλο σπίτι κοντά στους γονείς και την αδελφή του ώστε «να εξασφαλίσει στο παιδί του προστασία».

Πλήρη κάλυψη στον σύμβουλο του παρείχε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σε δύο προηγούμενες περιπτώσεις η επιστημονική σύμβουλος της Σκοτσέζας πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζεον παραιτήθηκε από τη θέση της όταν επισκέφθηκε το εξοχικό της και βέβαια το ίδιο έκανε και ο επικεφαλής επιστήμονας για την πανδημία του Ινστιτούτου Ιμπέριαλ, αν και δεν βγήκε από το σπίτι του αλλά δέχτηκε επισκέψεις.

Πολίτης που είδε και αναγνώρισε τον Ντομινίκ Κάμιγκς σε ένα από τα ταξίδια του άσκησε καταγγελία εναντίον του στην αστυνομία για παραβίαση των κανόνων καραντίνας.

Ο Ντόμικιν Κάμινγκς – στρατηγός του Brexit– και έμπιστος σύμβουλος του Τζόνσον έγινε στόχος της οργής ακόμη και των γειτόνων του στο Λονδίνο οι οποίοι τον αποδοκίμασαν όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

«Ο Τζόνσον έχει γίνει ίδιος ο Τραμπ», δήλωσε ο Πιτ Μπρόουντμπεντ, επίσκοπος του Γουίλεσντιν, συγκρίνοντας τον Βρετανό πρωθυπουργό με τον Αμερικανό πρόεδρο και σύμμαχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Με τον αριθμό των νεκρών από την covid-19 να ανέρχεται σε περίπου 43.000 η Βρετανία είναι η περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη και η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη υπό πίεση για τους χειρισμούς της στην πανδημία.

Συντηρητικοί βουλευτές κατήγγειλαν ότι επικοινώνησαν μαζί τους πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας για να διαμαρτυρηθούν γιατί στη διάρκεια της καραντίνας οι ίδιοι έκαναν θυσίες ακόμη και μένοντας μακριά από συγγενείς τους που πέθαιναν. Πολλοί, μάλιστα, βουλευτές και αρθρογράφοι εφημερίδων, που ζητούν τώρα την απομάκρυνσή του, ήταν υποστηρικτές του Brexit και όχι επικριτές του.

«Σε ποιον πλανήτη ζουν;», αναρωτιέται σήμερα η ταμπλόιντ Daily Mail, μια συντηρητική εφημερίδα με μεγάλη επιρροή, που συνήθως υποστηρίζει τον Τζόνσον.

Επίσης ο λογαριασμός του Δημόσιου Τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέβασε στο τουίτερ μήνυμα αποδοκιμασίας προς τον Τζόνοσν αμέσως μετά την δημόσια υποστήριξη του στον Κάμιγκς. “Αλαζονικό και Προσβλητικό. Σκέφτεσαι πως είναι να δουλεύεις με αυτούς τους διαστρεβλωτές αλήθειας;”

Το μήνυμα κατέβηκε μετά από λίγα λεπτά και γίνεται έρευνα για ¨μη εξουσιοδοτημένη ανάρτηση», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Λονδίνο- Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Μοιράσου το άρθρο: