Στη Βρετανία, τουλάχιστον 22 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια, που προκλήθηκαν όταν οι αρχές επιχείρησαν να διαλύσουν συγκεντρωμένο πλήθος σε παράνομο πάρτι στην περιοχή Μπρίξτον του νότιου Λονδίνου. Νεαρός που κυνηγούσε αστυνομικό κρατώντας μαχαίρι, ενώ άλλοι κατέστρεφαν περιπολικά, είναι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Μπόρις Τζόνσον απειλεί με σκληρές κυρώσεις, η υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για άθλιες σκηνές και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έγραψε στο Twitter:
‘Καμία ανοχή στη βία κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Μεγάλες συναθροίσεις εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 είναι τελείως ανεύθυνες και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων».

Κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο δύο χρειάστηκαν νοσοκομειακή φροντίδα. Αρκετά αυτοκίνητα της αστυνομίας καταστράφηκαν και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια. Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις κατά των δημόσιων συγκεντρώσεων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Τρομακτικές» χαρακτηρίζονται από διεθνή μέσα ενημέρωσης και οι εικόνες από παραλίες του Μπόρνμουθ αλλά και του Μπράιτον, της νότιας Αγγλίας, όπου οι λουόμενοι ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.

Βουλευτές της Νότιας Αγγλίας κάλεσαν να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσουν «ανόητοι» να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας που παραμένει στην παγκόσμια τριάδα, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία ως προς το αρνητικό ρεκόρ στη διάδοση του κορονοϊού.

 

Μοιράσου το άρθρο: