Η Βρετανία αντιμετωπίζει μία περίοδο σημαντικών αλλαγών μετά την απόφασή της να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα χρειασθεί να διαμορφώσει έναν νέο ρόλο στον κόσμο, διαπίστωσε από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Το Λονδίνο, που κατά την Μέι, επιδιώκει μία «ολοκληρωμένη και φιλόδοξη» εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν θα εγκαταλείψει το κλαμπ, θα οικοδομήσει έναν νέο ηγετικό ρόλο ως ισχυρός υποστηρικτής του επιχειρείν, των ελεύθερων αγορών και του ελευθέρου εμπορίου μετά το Brexit.

«Ας μην υποτιμάμε τις διαστάσεις αυτής της απόφασης. Η Βρετανία πρέπει να περάσει μία περίοδο σημαντικών αλλαγών, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε από μία σκληρή διαπραγμάτευση και να διαμορφώσουμε έναν νέο ρόλο για τον εαυτό μας στον κόσμο, σημαίνει να δεχθούμε ότι ο δρόμος μπροστά μας θα είναι αβέβαιος μερικές φορές», προειδοποίησε η βρετανίδα πρωθυπουργός, γνωστοποιώντας ότι το Λονδίνο έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες για μελλοντικές εμπορικές σχέσεις με χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Ινδία.

Προέτρεψε τις εταιρείες να επενδύσουν στους ανθρώπους

Οι πολυεθνικές εταιρείες πρέπει να αποφύγουν τον κοντόφθαλμο σχεδιασμό και να επιδείξουν πνεύμα πρωτοβουλίας για να βοηθήσουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση εκείνων των ανθρώπων που αισθάνονται ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην διαδρομή των οικονομικών μεταβολών, δήλωσε από το βήμα του Νταβός η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προτρέποντας τις επιχειρήσεις να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στους ανθρώπους και τις κοινότητες.

«Οφείλουμε να δώσουμε την προσοχή μας στην υποβόσκουσα πεποίθηση ότι υπάρχουν ορισμένες εταιρείες, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν παγκόσμιο βεληνεκές, οι οποίες παίζουν με διαφορετικούς κανόνες από τους απλούς εργαζόμενους», είπε απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της ελίτ του επιχειρηματικού κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο Νταβός.

«Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να αναλάβουν πρωτοβουλία για να δείξουν ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο καθένας παίζει βάσει των ίδιων κανόνων» κατέληξε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: