Συνολικά 16 πτώματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής μετά το ναυάγιο το Σάββατο ενός πλοιαρίου που μετέφερε περίπου 50 νεαρούς μετανάστες από το Μαρόκο στα ανοικτά της Καζαμπλάνκας, σύμφωνα με πληροφορίες από τους διασώστες και τις οικογένειες των νεαρών.

Τα πρώτα πτώματα περισυνελέγησαν ή ξεβράστηκαν στην ακτή από τα κύματα το Σάββατο και οι έρευνες συνεχίζονται από τότε.

Μερικές οικογένειες των μεταναστών, οι οποίοι κατάγονταν όλοι από μια επαρχιακή περιοχή κοντά στο Μαρακές, έφτασαν στην ακτή με την ελπίδα να τους ξαναδούν ζωντανούς.

«Το πρόβλημα είναι η φτώχεια και η ανεργία, δεν υπάρχουν δρόμοι, σχολεία, δουλειά στην περιοχή μας», δήλωσε η Αμίνα, μια 40χρονη που πήγε να ψάξει τον 23χρονο ανιψιό της που αγνοείται από το Σάββατο.

Από τον Ιανουάριο, περισσότεροι από 15.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ισπανία διά θαλάσσης, αριθμός μειωμένος κατά 45% σε σχέση με τους οκτώ πρώτους μήνες του 2018. Συχνά αποπλέουν από το βόρειο Μαρόκο (στη Μεσόγειο) που απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη νότια Ισπανία. Κάποιες, σπάνιες, φορές, όμως προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη με αφετηρία την Καζαμπλάνκα, που απέχει περισσότερα από 350 χιλιόμετρα από τα ισπανικά παράλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: