Φωτό Αρχείου (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Οι κάτοικοι στη Σαουδική Αραβία βγήκαν από τα σπίτια τους χθες, Κυριακή,  για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες για να γιορτάσουν το τέλος της πανεθνικής απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού, οδηγώντας τις μοτοσικλέτες τους και βγάζοντας βόλτα τα κατοικίδιά τους μόλις υποχώρησε η ζέστη της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το βασίλειο έθεσε σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα τον περασμένο Μάρτιο για να ανακόψει την εξάπλωση του  κορονοϊού, μεταξύ των οποίων 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας. Στις περισσότερες πόλεις της χώρας, οι πιο πολλοί κάτοικοι μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τις απαραίτητες προμήθειες ή για σοβαρούς λόγους υγείας.

Η Σαουδική Αραβία, που έχει ανακοινώσει πάνω από 157.000 περιστατικά COVID-19 και 1.267 θανάτους, άρχισε μια σταδιακή χαλάρωση των μετακινήσεων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον περασμένο μήνα, ενώ χθες προχώρησε σε πλήρη άρση των κανονισμών περί απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 

Ορισμένοι περιορισμοί συνεχίζουν να ισχύουν, όπως η απαγόρευση κοινωνικών συναθροίσεων άνω των 50 ατόμων. Τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό και έχει ανασταλεί το μουσουλμανικό προσκύνημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: