Αρνητικοί είναι οι περισσότεροι Γερμανοί πολίτες στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο Μάνφρεντ Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 28/5.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Civey δείχνει ότι το 59,1% των Γερμανών «μάλλον δεν θα στήριζε» ή «σε καμία περίπτωση» δεν θα στήριζε τον Βέμπερ για το κορυφαίο αξίωμα της Ευρώπης.

Πάνω από τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους της συντηρητικής συμμαχίας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU-CSU), ποσοστό 75,8%, στηρίζουν τον Βέμπερ. Από την άλλη όμως, πάνω από τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι, Αριστερά και Εναλλακτική για τη Γερμανία) αντιδρούν στην υποψηφιότητά του.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Augsburger Allgemeine και το περιθώριο λάθους της ανέρχεται στο 2,5%.

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής το ΕΛΚ, με υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν τον Βέμπερ, αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-DPA

Μοιράσου το άρθρο: