Διαμαρτυρόμενοι για το αποτέλεσμα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στην αυτόνομη δημοκρατία της Αμπχαζίας -την αποσχισθείσα επαρχία της Γεωργίας- εκατοντάδες διαδηλωτές που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της προεδρίας στο Σουχούμι, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Ραούλ Χατζίμπα.

 

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν σ αυτό σπάζοντας την κεντρική είσοδο και πολλά τζάμια παραθύρων. Εικόνες και βίντεο με τα όσα διαδραματίσθηκαν έξω από το κτίριο έδειξαν πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομική φρουρά της προεδρίας έκανε χρήση βίας για να εμποδίσει τους οπαδούς της αντιπολίτευσης να εισβάλλουν στο κτίριο, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, το οποίο εκτιμά ότι περίπου 800 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της προεδρίας.

Η σημερινή διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε αφότου οι αρχές της Αμπχαζίας απέρριψαν την έκκληση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλκχάς Κβιτσίνια να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι ο νυν πρόεδρος Χατζιμπά δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο Χατζίμπα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιβολής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην χώρα εξαιτίας της κατάστασης στο Σουχούμι.

Η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλόμε Ζουραμπισβίλι χαρακτήρισε τις εκλογές στην Αμπχαζία έκνομες και ως μια «διαδικασία ντροπής» που παραβιάζει την κυριαρχία της χώρας.

Η ρωσική πρεσβεία στην Αμπχαζία δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: