Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις της Ντάουνινγκ Στρήτ, στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ότι οι ΗΠΑ ίσως να μην μπορέσουν να συνάψουν μια φιλελεύθερη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία, μετά το Brexit.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις της Ντάουνινγκ Στρήτ στις δηλώσεις του Αμερική προέδρου ότι οι ΗΠΑ ίσως να μην μπορέσουν να συνάψουν μια φιλελεύθερη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία μετά το Brexit, βάσει των όρων της συμφωνίας.

«Μπορούμε να επιτύχουμε τις δικές μας συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου σε όλο τον κόσμο, από τις οποίες θα ωφεληθούν όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος που μίλησε χθες στο βρετανικό ραδιοφωνικό δίκτυο LBC Radio και τον επικεφαλής του κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ δεν έκρυψε την άποψή του και για τον Τζέρεμι Κόρμπιν, χαράκτηριζοντάς τον ως έναν τόσο κακό πρωθυπουργό.

Μέσω Twitter απάντησε ο Τζέρεμι Κόρμπιν τονίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τράμπ προσπαθεί να παρέμβει στις βρετανικές εκλογές προκειμένου να τα καταφέρει ο φίλος του Μπόρις Τζόνσον να εκλεγεί.

Πράγματι, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκρυψε την προτίμησή του για τον Τζόνσον υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν «φανταστικό άνθρωπο» και σημείωσε ότι είναι «ο σωστός άνθρωπος αυτή τη στιγμή».

Βρισκόμαστε πέντε εβδομάδες έως τις 12 Δεκεμβρίου και τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους σύντομη εκστρατεία με τους συντηρητικούς να «φωνάζουν» ότι θα πραγματοποιήσουν το Brexit ενώνοντας τη χώρα και τους εργατικούς να κάνουν λόγο για την πιο ριζοσπαστική και φιλόδοξη εκστρατεία που έχει δει ποτέ η χώρα για να επέλθει πραγματική αλλαγή».

Την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η λογική και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συμφωνήσει τελικά σε μία προεκλογική συμφωνία με το κόμμα του Brexit, εξέφρασε ο επικεφαλής του, ο Νάιτζελ Φαράτζ. Προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του θα αντιπαλέψει το κόμμα των Συντηρητικών, βάζοντας υποψηφίους να διεκδικήσουν έδρες σε κάθε εκλογική περιφέρεια της Αγγλίας, της Σκοτίας και της Ουαλίας.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη στις 6 Νοεμβρίου διακόπτονται οι εργασίες στο Βρετανικό Κοινοβούλιο ενώ είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία αντικατάστασης του πρόεδρου της βουλής των κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου.

Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Μοιράσου το άρθρο: