Στην Αλβανία ο χρόνος σταμάτησε τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου, όταν τα ρίχτερ σώριασαν σε ερείπια το Δυρράχιο και πλήγωσαν τα Τίρανα και άλλες πόλεις. Δέκα μέρες μετά, χιλιάδες άστεγοι δίνουν αγώνα επιβίωσης στα χαλάσματα, που κάποτε ήταν όλο τους το βιός.

Η κάμερα της ΕΡΤ, διεισδύει σε δεκαόροφη πολυκατοικία με 84 διαμερίσματα, στην παραλιακή ζώνη του Δυρραχίου, με εμφανέστατα τα σημάδια από το χτύπημα του εγκέλαδου, όπου παρότι έχει κριθεί ακατάλληλη και έχει εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους της, ένα ζευγάρι εξακολουθεί να διαμένει στον 8ο όροφο με το ανήλικο παιδί τους, προκαλώντας κυριολεκτικά τη μοίρα του.

Δικαιολογούν την απόφασή τους, λέγοντας στον απεσταλμένο της ΕΡΤ Μάριο Κωνσταντινίδη, ότι δεν έχουν άλλη επιλογή καθώς η κυβέρνηση δεν τους εξασφαλίζει ξενοδοχείο για να μείνουν και το μόνο που τους απομένει είναι η δουλειά τους που βρίσκεται κοντά στη «λαβωμένη» πολυκατοικία τους.

Όπως καταγγέλουν και άλλοι κάτοικοι του Δυρραχίου, η αναμονή για δωμάτιο σε ξενοδοχείο που προσφέρει η κυβέρνηση είναι μεγάλη και αναγκάζονται να μένουν είτε στα αυτοκίνητά τους είτε σε σπίτια που είναι ετοιμόρροπα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Πηγή: ΕΡΤ

Δυρράχιο Αποστολή: Μάριος Κωνσταντινίδης

Μοιράσου το άρθρο: