Σήμερα επικυρώνει το ECOFIN την απόφαση για αναστολή δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ΕΕ ενώ την Τρίτη συνεδριάζει και πάλι το Eurogroup για τη λήψη νέων μέτρων λόγω κορονοϊού.

Mεγάλο αντίκτυπο στις διεθνείς αγορές θα έχουν οι αποφάσεις δημοσιονομικής πολιτικής που θα λάβουν το επόμενο 48ωρο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα επόμενα βήματα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού αλλά και η επικύρωση της πρότασης της Κομισιόν για την ενεργοποίηση της γενικής ρήτρας διαφυγής συζητούν αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει το Eurogroup με βασικά θέματα το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Εξάλλου οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των 7 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς και Ιαπωνία), σχεδιάζουν να συζητήσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουν αύριο Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην τηλεδιάσκεψη αυτή θα προεδρεύσουν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνιούτσιν και ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ. Πιθανότατα θα εκδοθεί στη συνέχεια μια ανακοίνωση από τους υπουργούς των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, οι οποίοι παραμένουν σε στενή επαφή μεταξύ τους και συντονίζουν τις προσπάθειές τους, πρόσθεσε η πηγή αυτή μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: