Επτά Ευρωβουλευτές από τρεις πολιτικές ομάδες, ζητούν μέτρα από την Κομισιόν, για την συνεχιζόμενη άρνηση ορισμένων κρατών-μελών να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί στο προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, την ερώτηση προς την Κομισιόν, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη (Ευρωομάδα της Αριστεράς-Ελλάδα), συνυπογράφουν έξι ακόμη Ευρωβουλευτές: Guillaume Balas (Σοσιαλιστές-Γαλλία), Sergio Cofferatti (Σοσιαλιστές-Ιταλία), Eva Joly (Πράσινοι-Γαλλία), Ska Keller (Πράσινοι-Γερμανία), Emmanuel Maurel και Josef Weidenholzer (Σοσιαλιστές-Γερμανία).

Η ερώτηση αναφέρεται στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση της Συμφωνίας για την μετεγκατάσταση προσφύγων, από την Ελλάδα και την Ιταλία – σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος της Κομισιόν για επανεγκατάσταση 20.000 προσφύγων μέχρι τις 16 Μαΐου του 2016 δεν επιτεύχθηκε, κυρίως λόγω της άρνησης ορισμένων κρατών μελών να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της ΕΕ και τον Χάρτη του ΟΗΕ.

Αυτά τα κράτη-μέλη της ΕΕ επίμονα αρνούνται να συνεισφέρουν στην από κοινού εφαρμογή των κοινών Ευρωπαϊκών αποφάσεων καθώς και να μοιραστούν την κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη ενός τόσο σημαντικού ζητήματος.

Επίσης, οι έξι Ευρωβουλευτές, μεταξύ άλλων ρωτούν την Κομισιόν «ποια είναι τα απαραίτητα μέτρα που είναι σε θέση να λάβει, ώστε να επιταχύνει την διαδικασία μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης».

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: