Βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε Αφγανούς και Αφρικανούς μετανάστες στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, άφησαν τουλάχιστον 17 τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους από πυρά, οι οποίοι βρίσκονται «μεταξύ ζωής και θανάτου», σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έσπευσε με ελικόπτερο, ενώ «συμπληρωματικές» δυνάμεις ασφαλείας αναπτύσσονται στην περιοχή, σύμφωνα με την νομαρχία.

«Επιστρέψαμε σε μια κατάσταση πολύ παρόμοια με εκείνη του 2015», το έτος που δημιουργήθηκε η «ζούγκλα», του Καλαί, όπου είχαν συγκεντρωθεί έως και 8.000 μετανάστες μέχρι την διάλυσή της το 2016, σχολίασε δικαστική πηγή.

Οι σημερινές συγκρούσεις ήταν οι χειρότερες, από πλευράς αριθμού θυμάτων, έπειτα την 1η Ιουλίου 2017, όταν 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά.

«Δεκάδες Αφγανοί πήγαν για διανομή γεύματος και συναντήθηκαν με εκατοντάδες αφρικανικής καταγωγής μετανάστες», σύμφωνα με μαρτυρία.

Περίπου στις 15:30 μια πρώτη συμπλοκή ξέσπασε μεταξύ «εκατοντάδων μεταναστών, οπλισμένων με ρόπαλα και πέτρες», κοντά στο νοσοκομείο της πόλης.

Τέσσερις μετανάστες, ηλικίας από 16 έως 18 χρονών, υπήκοοι Ερυθραίας, τραυματίστηκαν από πυρά στις συμπλοκές δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Βουλώνης, ενώ τρεις ακόμη υπέστησαν «πολλαπλά τραύματα».

Στις 16:00, μια δεύτερη συμπλοκή συνέβη περίπου 5 χλμ μακριά, όπου «100 Αφρικανοί μετανάστες με ρόπαλα επιχείρησαν να επιτεθούν σε περίπου 20 Αφγανούς», δήλωσε ο εισαγγελέας,

Νέα περιστατικά βίας ξέσπασαν αργότερα το απόγευμα σε βιομηχανική περιοχή στους αμμόλοφους του Καλαί, όχι μακριά από το σημείο όπου βρισκόταν η «ζούγκλα», που εκκενώθηκε σε αστυνομική επιχείρηση.
Ωστόσο, μετανάστες παραμένουν στο Καλαί, με στόχο να περάσουν στη Βρετανία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: