Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη των γραφείων της ΄Ανγκελα Μέρκελ στη γερμανική καγκελαρία. 

Σύμφωνα με το Reuters δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ενώ φωτογραφίες δείχνουν το αυτοκίνητο που φέρει στη μία του πλευρά γραμμένο σύνθημα κατά της παγκοσμιοποίησης: «Καταραμένοι δολοφόνοι παδιών και ηλικιωμένων. Τέρμα στην παγκοσμιοποίηση».

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το όχημα κινήθηκε σε χαμηλή ταχύτητα και η πρόσκρουση προκάλεσε «ελαφρά ζημιά». Η αστυνομία του Βερολίνου με tweet ανακοίνωσε ότι ο οδηγός είχε τεθεί υπό κράτηση ενώ διερευνάται «αν χτύπησε σκόπιμα στην πύλη».

Διαμαρτυρία για τα μέτρα περιορισμού, που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αφορούσε πιθανότατα το σημερινό περιστατικό, όπως μεταδίδουν ο τηλεοπτικός σταθμός n-tv και η εφημερίδα BILD.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός κάθεται σε αναπηρικό κάθισμα, δίπλα στο αυτοκίνητο μάρκας VW Golf Kombi.

Η  καγκελάριος Μέρκελ ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατικών σήμερα το πρωί, με αντικείμενο την επέκταση του λοκντάουν και περαιτέρω βήματα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, ο οδηγός του αυτοκινήτου ήθελε να παραδώσει επιστολή στην Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι το ίδιο αυτοκίνητο είχε προσκρούσει και πάλι το 2014 στην πόρτα της Καγκελαρίας. Και τότε στις δύο πλευρές έφερε συνθήματα: «Τέρμα με την κλιματική αλλαγή που σκοτώνει ανθρώπους» και «Νικόλ, σ’ αγαπώ».

Μοιράσου το άρθρο: