Γερμανία: Ιστορικά χαμηλά ποσοστά για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού

Σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό βρίσκονται τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία από το ποσοστό 53,5% που συγκέντρωσαν κατά τις εκλογές του 2017, έχουν φθάσει οριακά στο 39%.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» της Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της ‘Ανγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει 25%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 14%.

Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό των δύο κομμάτων από τότε που ξεκίνησε η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το 1997.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύονται οι Πράσινοι, οι οποίοι ενισχύονται κατά δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και φθάνουν το 19%, ενώ ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία με 16%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11% και η Αριστερά με 9%.

https://twitter.com/Thueringen_/status/1050510280399175681

Η αποδυνάμωση των μεγάλων λαϊκών κομμάτων ωστόσο φαίνεται ότι δεν αφήνει αδιάφορους τους Γερμανούς, με το 51% να δηλώνει ότι ανησυχεί για την πολιτική σταθερότητα της χώρας, αλλά και το 47% να μην συμμερίζεται την ανησυχία του. Είναι μάλλον χαρακτηριστικό ότι εκείνοι που ανησυχούν λιγότερο είναι οι υποστηρικτές της ακροδεξιάς AfD.

Πάντως η συγκεκριμένη έρευνα δεν ασχολήθηκε μόνο με τα πολιτικά προβλήματα της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και με τα ποδοσφαιρικά, καθώς η εθνική ομάδα της Γερμανίας διανύει περίοδο αγωνιστικής κάμψης. Οι Γερμανοί πάντως, σε ποσοστό 43%, δηλώνουν ότι θέλουν να παραμείνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιοάχιμ Λεβ, ενώ το 34% θα ήθελε την απομάκρυνσή του.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος