«Ο Πέτερ Μπέρινγκερ ανήκει στην δεξιά πτέρυγα του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» και γι’ αυτό τον απορρίπτουμε» για την προεδρία της Επιτροπής Προϋπολογισμού, είπε η Γκεζίνε Λέτς, η μέχρι τώρα επικεφαλής της εν λόγω επιτροπής, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «RBB» του Βερολίνου, γράφει η «Neues Deutschland».

«Είναι γνωστές οι αναφορές του στην «απογερμανοποίηση» (σ.σ. όρος ο οποίος παραπέμπει στην ναζιστική ιδεολογία) και τον «θάνατο του (γερμανικού) έθνους» ως συνέπεια της επιμιξίας από τους πρόσφυγες. Επομένως δεν είναι ο κατάλληλος να προεδρεύει» πρόσθεσε η αριστερή πολιτικός.

Ο Πέτερ Μπέρινγκερ έχει επιβεβαιώσει ότι τα έχει πει, δικαιολογούμενος, όμως, ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, λόγω της έναρξης -τότε- του προσφυγικού προβλήματος, όπως αναφέρει η «Frankfurer Allgemeine Zeitung».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπέρινγκερ έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν την πολιτική τάξη της Γερμανίας «ηγετική κλίκα, η οποία είναι χειρότερη από εκείνην της πρώην Αν. Γερμανίας», τη γερμανική δικαιοσύνη και την καγκελάριο Μέρκελ «πόρνες», τη Γερμανία «κράτος μη δικαίου» και τη δημοσιογραφία της χώρας του «συστημική», ενώ ελπίζει «στην ξαφνική κατάρρευση του εξόχως εγκληματικού και για του έθνος μας αυτοκτονικού συστήματος».
Επίσης, στον ακροδεξιό πολιτικό δεν αρέσει ούτε το ευρώ, ούτε η γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Bundesbank), αφού πρόκειται για «την εμπροσθοφυλακή του στρατού της κοκκινοπράσινης Antifa» γράφει η Sueddeutsche Zeitung.

O Πέτερ Μπέρινγκερ, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου/Μπούντεσμπνακ, εφόσον βέβαια οι Σοσιαλδημοκράτες συμμετάσχουν τελικά σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες, διότι οι «Εναλλακτικοί» ως ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, δικαιούνται -εθιμικώ δικαίω- να προεδρεύουν σε τρεις επιτροπές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: