Η  Άγκυρα πρέπει να σέβεται το κράτος δικαίου και οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα δίκαιης δίκης, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωνε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία η Τουρκία συνεχίζει να επιθυμεί να ενταχθεί, βρίσκεται σε σύγχυση.

Στον απόηχο του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της εκ νέου αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας- ΕΕ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος  έθεσε  και το ζήτημα της σύλληψης χθες ακτιβιστών που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μίλησε σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και άλλους υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης.

Απροκάλυπτα ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε πως η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχει καμία αξία για την Τουρκία, υποστηρίζοντας  ότι δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις των ανώτατων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: