Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη χτεσινή επίθεση με μαχαίρι στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, που άφησε δύο τραυματίες. Ο δράστης, που εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, ήταν υπό την επιτήρησή της.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στο νότιο Λονδίνο, όμως δεν έδωσε αποδεικτικά στοιχεία γι΄αυτό, σύμφωνα με το Amaq, το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης.

«Ο δράστης της επίθεσης στον τομέα Στρέταμ στο νότιο Λονδίνο χθες είναι ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επίθεση απαντώντας στο κάλεσμα για επιθέσεις εναντίον πολιτών των χωρών του συνασπισμού», αναφέρεται σε δήλωση που μετέδωσε το Amaq.

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία, είχε πλέξει το εγκώμιο του Ισλαμικού Κράτους, είχε μοιραστεί ένα περιοδικό της Αλ Κάιντα στο διαδίκτυο και είχε παροτρύνει την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν πως η ISIS θα μπορούσε να έλθει σε επαφή με τον δράστη, καθώς αυτός εξέτειε ποινή φυλάκισης για πράξεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία και είχε αποφυλακιστεί μόλις πρόσφατα. Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε πάντως πως η ριζοσπαστικοποίηση μουσουλμάνων μέσα στις φυλακές έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς όπως είπε, «είναι πιό εύκολο να ροζοσπαστικοποιηθεί κάποιος μέσα στην φυλακή, παρά στην Συρία», ενώ ζήτησε να ληφθούν ειδικά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με την σειρά του ζήτησε να επανεξεταστεί το καθεστώς αποφυλάκισης ατόμων που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Σημειώνεται πως ο δράστης της επίθεσης είχε αποφυλακιστεί εκτείοντας το μισό της ποινής του, κάτι που προβλέπεται από την αγγλική νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανταπόκριση: Ε. Λυμπέρη

Μοιράσου το άρθρο: