Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ κατήγαγε νίκη επί των αντιπάλων του και το ακροδεξιό Vox αναδεικνύεται στην τρίτη πολιτική δύναμη του κοινοβουλίου, όπως προκύπτει από την καταμέτρηση του 98,6% των ψήφων, στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ισπανία.

Βάσει των αποτελεσμάτων, οι Σοσιαλιστές κερδίζουν 120 έδρες στο κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών.
Κανένα κόμμα δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα κερδίζει 87 έδρες, αυξάνοντας τα ποσοστά του σε σχέση με τις 66 έδρες των προηγούμενων εκλογών, ενώ το Vox αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη κάνοντας άλμα στις 52 έδρες από τις 24 που κατείχε έως τώρα.

Οι Unidas Podemos κατοχυρώνουν 35 έδρες, καταγράφοντας πτώση από τις 42 του Απριλίου, ενώ οι Ciudadanos υποχωρούν στις 10 έδρες, από τις 57.

Επίσης το εθνικιστικό δημοκρατικό κόμμα της Γαλικίας BNG εισέρχεται στο ισπανικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά από το 2011, με μία έδρα.

Learn about the parties and subscribe: https://t.co/QcUlcJwlfx#eleccionesgenerales10N pic.twitter.com/MXUzBw7KMK

— Europe Elects (@EuropeElects) November 10, 2019

Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας ανήλθε σε 56,8% στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ένα ποσοστό μειωμένο σε σύγκριση με το 60,7% που είχε καταγραφεί την ίδια ώρα στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του Απριλίου.

Πηγή El Pais

Μοιράσου το άρθρο: