Και δεύτερη τοπική καραντίνα σε 24 ώρες ανακοίνωσε η Ισπανία λόγω της έξαρσης κορονοϊού στη Γαλικία, όπου επιβεβαιώθηκαν 106 νέα κρούσματα. Για πέντε ημέρες, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τη La Marina, περιοχή με 70.000 κατοίκους στα βορειοδυτικά της χώρας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ακόμη και στην παραλία, ενώ απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και ισχύουν νέα μέτρα για το ωράριο λειτουργίας της εστίασης, καθώς τα νυχτερινά κέντρα θεωρούνται «ρίζα του κακού».

Η χωρητικότητα σε μπαρ και εστιατόρια περιορίζεται στο 50%, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν με διαφορά ελάχιστων ωρών από τη νέα τοπική καραντίνα στην Καταλονία και δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Περίπου 209.000 άνθρωποι ζουν σε 38 δήμους σε όλη την περιοχή της Segria στα δυτικά της Καταλονίας.

Ο αριθμός των ατόμων με Covid-19 για είσοδο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Leida είχε τριπλασιαστεί το τελευταίο δεκαήμερο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και το lockdown ήταν το κλειδί για να ισιώσει η καμπύλη των κρουσμάτων. Σήμερα είναι και πάλι απαραίτητα για να σταματήσει η έξαρση», έγραψε ο υπουργός Υγείας στο Twitter.

Η Ισπανία έχει καταγράψει 205.545 κρούσματα και 28.385 θανάτους σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, καθιστώντας την μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο στην Ευρώπη.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: