του ανταποκριτή μας Παναγιώτη Μπάρκα

Βοήθειες σε φαρμακευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό για την προστασία από τον Κορωνοϊό, παρέδωσε σήμερα στο ιατρικό κέντρο του ελληνικού μειονοτικού Δήμου Δρόπολης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρος Κακίσης. Παραδίδοντας τη βοήθεια ο Έλληνας Διπλωμάτης επισήμανε ότι «το ενδιαφέρον μας για την εθνική ελληνική μειονότητα είναι πάντα αμείωτο και αδιάλειπτο».

Πρόκειται για 41 διαφορετικά είδη εξοπλισμού και φαρμάκων που η περιφέρεια Αττικής και η Ένωση Συγγενών Πεσόντων του Έπους του 40’, μερίμνησαν να προσφέρουν στο Δήμο Δρόπολης. Παρόμοια βοήθεια προετοιμάζουν οι παραπάνω φορείς και για τον άλλο ελληνικό μειονοτικό Δήμο  της Φοινίκης στο νομό Αγίων Σαράντα.  Ο Έλληνας Πρόξενος ανακοίνωσε ότι την επόμενη βδομάδα παρόμοια βοήθεια θα παραχωρηθεί και στο περιφερειακό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου.

Το γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο ωστόσο προσπαθεί να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που προέκυψαν στην επικοινωνία των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών με την Ελλάδα μετά το κλείσιμο το συνόρων  μεταξύ των δύο χωρών, συμβάλλοντας ιδιαίτερα στην εξασφάλιση των φαρμάκων για τους εκατοντάδες ασθενείς ομογενείς υπερήλικες, που έμειναν εγκλωβισμένοι στις εστίες τους στην Αλβανία

Ο Δήμαρχος της Δρόπολης Δημήτρης Τόλης ευχαρίστησε επί της ευκαιρίας το Γενικό Προξενεία για τη αξιότιμη συμβολή του προς την κατεύθυνση αυτή, όπως επίσης και τους φορείς στην Ελλάδα που μεριμνούν να στείλουν βοήθειες του είδους για τους Έλληνες της Αλβανίας.

Πηγή: EΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: