Γύρω στις 13:30 τοπική ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, που είχε ξεκινήσει στις 9 το πρωί στο ελβετικό θέρετρο του Μοντ Πελεράν.

Ο νέος γύρος συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν, αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί των κριτηρίων για τις εδαφικές προσαρμογές.

Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ αν υπήρξε περαιτέρω πρόοδος και προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα κριτήρια για το εδαφικό, πηγή προσκείμενη στην ελληνοκυπριακή πλευρά ανέφερε πως «είναι νωρίς» και συνέστησε υπομονή. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας όσων συμμετείχαν στην πρωινή συνάντηση ενώ στο μεσοδιάστημα οι δυο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις με τις διαπραγματευτικές τους ομάδες.

Στην πρωινή συνάντηση των δυο ηγετών συμμετείχαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

Κατά τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 7-11 Νοεμβρίου, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος , όπως ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα `Εθνη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σχετική είδηση:Επιζητείται περαιτέρω πρόοδος στις συνομιλίες για το Κυπριακό

Μοιράσου το άρθρο: