Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκρινε ότι η Ρωσία, είτε μέσω κυβερνοεπιθέσεων ή με εκστρατείες παραπληροφόρησης, ενδέχεται να αποπειραθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα της το 2017, κάτι που όπως υποστήριξε έχει προσπαθήσει να κάνει και κατά το παρελθόν.

«Γνωρίζουμε ήδη ότι σήμερα πρέπει να αντιμετωπίζουμε πληροφορίες που προέρχονται από τη Ρωσία, αλλά επίσης και με επιθέσεις μέσω διαδικτύου η προέλευση των οποίων είναι ρωσική, όπως επίσης και με τη διασπορά ψευδών πληροφοριών», είπε η Μέρκελ ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ στο Βερολίνο.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού «είναι ένα καθημερινό καθήκον» και «ενδέχεται επίσης» η Ρωσία να αποπειραθεί να «διαδραματίσει έναν ρόλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας» ενόψει των γενικών εκλογών οι οποίες θα διεξαχθούν στη Γερμανία το φθινόπωρο του 2017, συμπλήρωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγόρησαν τον τελευταίο χρόνο τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι διεξήγαγαν μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων σε διεθνές επίπεδο τόσο για κατασκοπευτικούς σκοπούς όσο και για δολιοφθορές. Στόχοι στη Γερμανία, σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, έγιναν τόσο η Μπούντεσταγκ, η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, όσο και πολιτικά κόμματα.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: