Η ενταξιακή πορεία των δυτικών Βαλκανίων είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης της Γερμανίας. Το τόνισε και σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ υποδεχόμενη στην καγκελαρία τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

«Η Γερμανία στοχεύει στο επικείμενο Συμβούλιο κορυφής το Μάρτιο να υπάρξει μία συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία», είπε η Μέρκελ σε δηλώσεις πριν από τη συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό.

«Οι δύο χώρες πέτυχαν πολλά», εκτίμησε η Μέρκελ, ειδικά για την Αλβανία σημείωσε τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης.

Η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία είχε σκοντάψει τον περασμένο Οκτώβριο στο βέτο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, αλλά παραμένει βασικός στόχος της Γερμανίδας καγκελαρίου.

«Όποιος γνωρίζει τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής, ξέρει ότι είναι καλό μία των ημερών να ενταχθούν οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ», είπε η Μέρκελ και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί σκληρά για να υπάρξουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα το Μάρτιο».

Βερολίνο-Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Μοιράσου το άρθρο: