Ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι το κίνημά του έχει λάβει οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση από τη Ρωσία, διαψεύδοντας ένα σχετικό άρθρο του BuzzFeed που γράφει ότι έχουν γίνει συζητήσεις για το θέμα αυτό. Συζητούν κυρίως τον τρόπο με τον οποίο θα κρύψουν «τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που προέρχονται από το ρωσικό πετρέλαιο, προς το κόμμα του Σαλβίνι», υποστηρίζει ο αμερικανικός διαδικτυακός ενημερωτικός ιστότοπος.

«Έχω ήδη καταθέσει μήνυση στο παρελθόν και θα το ξανακάνω σήμερα, αύριο και μεθαύριο: ποτέ δεν πήρα ούτε ένα ρούβλι, ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα δολάριο, ούτε ένα λίτρο βότκα ως χρηματοδότηση από τη Ρωσία», διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο BuzzFeed γράφει σήμερα ότι έχει στην κατοχή του μαγνητοφωνημένη συνομιλία στην οποία ένας στενός συνεργάτης του Σαλβίνι και άλλοι πέντε άνδρες ακούγονται να διαπραγματεύονται μια συμφωνία.

Δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί η αυθεντικότητα αυτού του ηχητικού ντοκουμέντου και η ταυτότητα των ομιλητών, ούτε επίσης οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μαγνητοφωνήθηκε η συνομιλία.

Δίνονται μόνο τα στοιχεία του συνεργάτη του Σαλβίνι, Τζανλούκα Σαβοΐνι ενώ αναφέρεται ότι η συνομιλία ηχογραφήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2018, περίπου έξι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο ιστότοπος παραδέχεται πάντως ότι «δεν είναι σαφές αν η συμφωνία υλοποιήθηκε και αν η Λέγκα έλαβε χρηματοδότηση» από τη Ρωσία.

Ο Τζανλούκα Σαβοΐνι είναι σήμερα πρόεδρος της πολιτιστικής ένωσης Λομβαρδίας-Ρωσίας. Είναι παντρεμένος με Ρωσίδα και, σύμφωνα με τα ιταλικά μμε, είναι ο σύνδεσμος του Σαλβίνι με τη Ρωσία και την ηγεσία της.

Δόθηκαν «ρωσικά ρούβλια στη Λέγκα για μια προεκλογική εκστρατεία εναντίον του ευρώ;

«Δεν πήραμε ποτέ ούτε δεκάρα, ούτε ένα ρούβλι. Το πραγματικό γεγονός είναι ότι η Λέγκα δεν πήρε ποτέ ούτε ένα ρούβλι από τη Ρωσία. Μόνο ένα πράγμα είναι σημαντικό, η αλήθεια. Τα υπόλοιπα δεν είναι παρά λόγια», αντέδρασε ο ίδιος ο Σαβοΐνι, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) ζήτησε αμέσως από τον Σαλβίνι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο κοινοβούλιο.

Δόθηκαν «ρωσικά ρούβλια στη Λέγκα για μια προεκλογική εκστρατεία εναντίον του ευρώ; Όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αμέσως», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης του κόμματος Νικολά Τσινγκαρέτι.

Μοιράσου το άρθρο: