Το γύρο του κόσμου κάνει βίντεο, και μάλιστα με εκατομμύρια θεάσεις, στο οποίο Ρώσοι αστυνομικοί γρονθοκοπούν με σκληρότητα μια γυναίκα.
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου καταγράφεται ένας Ρώσος αστυνομικός να γρονθοκοπεί μια νεαρή γυναίκα στο στομάχι, προκάλεσε την οργή πολλών Ρώσων, που πιστεύουν ότι οι αρχές χρησιμοποιούν υπέρμετρη βία για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στη Μόσχα, εδώ και εβδομάδες. Η 26χρονη διαδηλώτρια ονομάζεται Ντάρια Σασνόβσκαγια είναι στατιστικολόγος και διαδήλωνε με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στη ρωσική πρωτεύουσα.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αυστηρότητα των δυνάμεων της τάξης κατά τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη Μόσχα εδώ και έναν μήνα διεκδικώντας ελεύθερες εκλογές και σημαδεύτηκαν από πολλές συλλήψεις, αρνούμενο ωστόσο ότι υπάρχει «πολιτική κρίση» στη Ρωσία.

Η αστυνομία της Μόσχας αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν τηλεφωνικώς, όμως το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το άρθρο: