Από το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στα 67.000 εκλογικά τμήματα στη Γαλλία για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το κόμμα του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν να κερδίζει ευρεία πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Αναμένεται να λάβει έως 470 από τις 577 έδρες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ υψηλό εκτιμάται ότι θα είναι και πάλι το ποσοστό της αποχής, που έφθασε το 51,3% στον πρώτο γύρο. Πάντως το ποσοστό της συμμετοχής στον β΄γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία που διεξάγεται σήμερα έφθανε το 17,75% στις 1000 GMT έναντι 21,41% που ήταν την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότερα από 47 εκατομμύρια εκλογείς καλούνται να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές, ενώ τα τελευταία εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 18.00.

Οι εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο διακύβευμα για τον πρόεδρο της χώρας, ο οποίος έχει ανάγκη τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του, αρχής γενομένης από τις εργασιακές σχέσεις.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ψήφισε το πρωί στο δημαρχείο του Τουκέ (Πα-ντε-Καλαί), πριν μεταβεί στην περιοχή του Παρισιού για να προεδρεύσει της τελετής για την 77η επέτειο από το ιστορικό, πολεμικό διάγγελμα που είχε απευθύνει προς το έθνος ο Σαρλ ντε Γκολ στις 18 Ιουνίου 1940.

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, στην 11η περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ, ψήφισε στο Ενέν-Μπομόν, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του AFP, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Μοιράσου το άρθρο: