Μετά από 45 χρόνια στην πολιτική, ο Βολφγκάνγκ Σόιμπλε διεκδικεί και πάλι μια θέση στο γερμανικό κοινοβούλιο. Σε συνέντευξη του στη Bild αναφέρεται στο ελληνικό ζήτημα και ειδικότερα στο κρίσιμο καλοκαίρι του 2015.

«Η αντιπαράθεση για το ελληνικό πρόγραμμα ήταν η δραματικότερη στιγμή της τελευταίας τετραετίας» δήλωσε ο Σόιμπλε ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε ένα καλό δρόμο».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η πιο δραματική του στιγμή τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν η διαμάχη για το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015. «Την καθοριστική βραδιά μίλησα με την καγκελάριο δεκάδες φορές στο τηλέφωνο (…) Σχεδόν όλοι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης συμφωνούσαν τότε, ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν η έξοδος από την Ευρωζώνη. Πριν ταξιδέψω στις Βρυξέλλες είχα συμφωνήσει επ΄ αυτού και με τον κύριο Γκάμπριελ» αναφέρει ο Β. Σόιμπλε και επισημαίνει ότι «o Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε εσωτερικές συνομιλίες είχε πει ότι εγώ είχα δίκιο, αλλά αργότερα εκφράστηκε αντίθετα δημοσίως. Για την κυρία Μέρκελ ήταν τελικά ένα ζήτημα στάθμισης της κατάστασης. Έθεσε σε προτεραιότητα την ευρωπαϊκή κοινή ευθύνη. Με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί κανείς τελικά εκ των υστέρων να συμβιβαστεί. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι τώρα σε καλό δρόμο» συμπληρώνει ο Σόιμπλε.
Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Μοιράσου το άρθρο: