Ο Bestseller Tower, τον σχεδιασμό του οποίου έχει αναλάβει το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Dorte Mandrup Arkitekter, θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης στη Δυτική Ευρώπη, με ύψος 320 μέτρων.

«Το σχέδιο γεννήθηκε από το πάθος μας και το ενδιαφέρον μας για την αρχιτεκτονική και από ένα όραμα να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό κτίριο που ταιριάζει με το μοναδικό σκηνικό ενός επινοημένου εκ νέου στρατηγείου (μας)» τόνισε ο Anders Krogh, μάνατζερ του πρότζεκτ στον Bestseller.

Ο Bestseller είναι ένας δανέζικος οίκος βιώσιμης μόδας, με στρατηγείο στη Brande, μια δανέζικη πόλη επτά χιλιάδων κατοίκων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συγκεκριμένου οίκου μόδας, ο ουρανοξύστης θα έχει θετικό πρόσημο ως προς την επίδρασή του στο κλίμα του πλανήτη.

Η κατασκευή του Bestseller Tower υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2023 (η σχετική άδεια δόθηκε τον περασμένο μήνα)  και ο ουρανοξύστης θα είναι υψηλότερος από τον Shard (307,5 μέτρα) που σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο στο Λονδίνο, αλλά όχι υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό ουρανοξύστη Lakhta Centre (462 μέτρα) που σχεδίασε στην Αγία Πετρούπολη το γραφείο RMJM.

Ο ουρανοξύστης- που θα περιβάλλεται από ένα κτιριακό σύμπλεγμα- θα φιλοξενεί στο εσωτερικό του ένα ξενοδοχείο, ένα συνεδριακό κέντρο, καταστήματα και γραφεία. Ο οίκος μόδας Bestseller θα διαθέτει επίσης τις δημιουργίες του προς λιανική πώληση σε κατάστημα εντός του Bestseller Tower.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου

Μοιράσου το άρθρο: