Συνεχίζονται οι έρευνες στο FIR Ρώμης για τον εντοπισμό των πέντε αγνοουμένων μετά την μοιραία πτήση του καναδικού ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ, πάνω από το Ιόνιο. Στις έρευνες συμμετέχει ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας C-130 το οποίο εντόπισε δύο σωστικές λέμβους που ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις έρθουν σε επαφή με το νερό.

Το καναδικό ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα Fredericton το βράδυ της Τετάρτης στο πλαίσιο γυμνασίων, 53 ναυτικά μίλια από το όριο του FIR Αθηνών. Αφού διένυσε μια απόσταση σχεδόν 8 ναυτικών μιλίων, χάθηκε από τα ραντάρ.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε αγνοούνται, ενώ αναφέρθηκε στον εντοπισμό πολύτιμων αντικειμένων όπως τα καταγραφικά μηχανήματα του ελικοπτέρου και σημείωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται από τον Καναδά σε συνεργασία με την Ιταλία, την Ελλάδα, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης του καναδικού ελικοπτέρου, εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Καναδός υπουργός Άμυνας Χαρτζίτ Σατζάν.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε στον κ. Σατζάν τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το τραγικό στρατιωτικό δυστύχημα.

Τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Μοιράσου το άρθρο: