Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βυθίστηκε το σκάφος Mermaid που μετέφερε 30 Νοτιοκορεάτες τουρίστες, στον Δούναβη στην κεντρική Βουδαπέστη, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ουγγαρίας, δίνοντας ελάχιστες πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες, «λόγω και των ισχυρών ρευμάτων». Μόλις επτά από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών παραμένει στους 7, ενώ στους 19- 21 αγνοούμενους συγκαταλέγονται ο καπετάνιος και ένα μέλος του πληρώματος. Το νέο βίντεο από την στιγμή της πρόσκρουσης με το μεγαλύτερο σκάφος Viking Sygi,  θεωρείται ότι θα βοηθήσει τις έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι συνελήφθη ο 64χρονος καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου που, όπως φαίνεται στο βίντεο, εμβόλισε το Mermaid. Ο ουκρανικής καταγωγής ναυτικός αναμένεται να κατηγορηθεί για εγκληματική αμέλεια.

Το πλοίο, το οποίο έκανε κρουαζιέρα στον Δούναβη με επιβαίνοντες 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες, ξεναγούς και δυο μέλη πληρώματος, ανατράπηκε την Τετάρτη το βράδυ, μετά την σύγκρουσή του κατά τη διάρκεια καταιγίδας με ένα μεγαλύτερο πολυτελές επιβατηγό πλοίο.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε συγκλονισμένος τονίζοντας ότι κατά το δυστύχημα «οι επιβάτες δεν είχαν σχεδόν καμία πιθανότητα να επιζήσουν».

Σχετική είδηση:Βουδαπέστη: 7 νεκροί, 21 αγνοούμενοι από σύγκρουση πλοιαρίων

στον Δούναβη (video)

Μοιράσου το άρθρο: