Σε έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στη βορειοανατολική πόλη της Τσεχίας Οστράβα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Czech Radio ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτσεκ.

Ο ένοπλος πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του, 4 άνδρες και 2 γυναίκες που βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής της μονάδας τραυματολογίας του νοσοκομείου. «Στόχευε στο κεφάλι και στον λαιμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, στην Δημόσια Τηλεόραση.

Ο δράστης τελικά κατέληξε μισή ώρα αργότερα, αφού υπό καταδίωξη αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα σε αυτοκίνητο.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πρόκειται για έναν 42χρονο. Ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός, επικαλούμενος τον διευθυντή της εταιρείας όπου εργαζόταν ο δράστης, μετέδωσε ότι ήταν τεχνικός σε εργοτάξιο της περιοχής, ο οποίος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

«Είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας. Δεν καταλαβαίνω καθόλου το κίνητρο αυτού του νέου ανθρώπου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπάμπις για την επίθεση, ενώ ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Οι ένοπλες επιθέσεις είναι σπάνιο φαινόμενο στην χώρα αυτή της ΕΕ των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων παρότι το ποσοστό της οπλοφορίας είναι αρκετά υψηλό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα λόγω της δημοφιλίας του κυνηγιού στη χώρα.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης.

Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση που σημειώνεται στην Τσεχία από το 2015, όταν ένας ένοπλος είχε σκοτώσει οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για πυροβολισμούς στις 7:19 πμ στην κλινική της Οστράβα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

O υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας ανέφερε νωρίτερα ότι επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Οστράβα και προειδοποίησε για «πολλά θύματα», ενώ μίλησε για ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη που είχε διαφύγει.

ΕΡΤ1-Ρεπορταζ: Δημήτρης Απόκης

Μοιράσου το άρθρο: