Συνεχίζει τις προκλήσεις η υπουργός Εργασίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία εμφανίστηκε και πάλι μπροστά σε επιγραφή που αναγράφει το προηγούμενο όνομα της χώρας της.

Συνεχίζει τις προκλήσεις με το όνομα, η υπουργός Εργασίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ρασέλα Μιζράχι, η οποία, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα για θέματα του υπουργείου της, εμφανίστηκε και πάλι μπροστά από την «επίμαχη» πινακίδα, στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας (“Δημοκρατία της Μακεδονίας”).

H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το εθνικιστικό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO, ερωτώμενη σχετικά δήλωσε ότι “κληρονόμησε“ την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει, ανεξαρτήτως εάν υπάρξουν συνέπειες για την ίδια.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, η προκάτοχός της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ, είχε τοποθετήσει μπροστά από την πινακίδα αυτή ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Εικάζεται ότι οι προκλήσεις αυτές από την μεριά της υπουργού του VMRO σχετίζονται με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 12 Απριλίου. Το κόμμα από το οποίο προέρχεται η Μιζράχι έχει αντιταχθεί έντονα στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Ν. Φραγκόπουλος

Σχετικές ειδήσεις: Διάβημα Αθήνας στα Σκόπια για επαναφορά πινακίδας «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Μοιράσου το άρθρο: