Στο βασιλικό συμβούλιο στο ανάκτορο του Σάντριχαμ θα κριθεί το μέλλον του Δούκα του Σάσσεξ, Πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν μετά την ανακοίνωση τους, ότι επιθυμούν μερική ανεξαρτησία από τη βασιλική οικογένεια.

Σε μια πρώτη ανακοίνωση του Μπάκινχαμ, η Ελισάβετ αναφέρει ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές, το ζευγάρι δήλωσε ότι δεν επιθυμεί χρηματοδότηση από δημόσια κονδύλια, θα μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Καναδά για μια μεταβατική περίοδο, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις ερχόμενες ημέρες.

Κι ενώ, ο βρετανικός Τύπος έχει πάρει φωτιά για το παρασκήνιο της απόφασης των Σάσσεξ, οι πρίγκιπες Χάρι και Γουίλιαμ κάνουν κοινό μέτωπο διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Times σύμφωνα με το οποίο το ζευγάρι υποχρεώθηκε σε απομάκρυνση λόγω της εχθρικής στάσης του Γουίλιαμ έναντι της Μέγκαν.

Η δημόσια συζήτηση δεν πρόκειται πάντως να κοπάσει εύκολα, ιδίως όταν τα βρετανικά ταμπλόιντ δημοσιεύουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Σάσεξ ετοιμάζονται, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους να δώσουν μια τηλεοπτική συνέντευξη-βόμβα μιλώντας ανοιχτά για όλους και για όλα.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αναλυτές προειδοποιούν ότι η προσαρμογή των Σάσσεξ σε ένα νέο ρόλο δε θα είναι εύκολη υπόθεση.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: