Σε ταυτοποίηση του δράστη της χθεσινής επίθεσης με ματσέτα κατά αστυνομικών στο Σαρλερουά προχώρησαν οι βελγικές αρχές. Πρόκειται για τον 33χρονο Κ.Β., Αλγερινής καταγωγής, ο οποίος ζούσε στο Βέλγιο από το 2012 και είχε ποινικό μητρώο, ωστόσο δεν ήταν γνωστές τυχόν διασυνδέσεις του με την τρομοκρατία. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε σήμερα το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, αναφερόμενο στον δράστη ως «στρατιώτη του χαλιφάτου».

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση είχε τρομοκρατικά κίνητρα», ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση των Βέλγων εισαγγελέων. «Ήταν γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, όχι για τρομοκρατική δράση», σημείωσαν.

Κατά τη χθεσινή επίθεση εναντίον δύο γυναικών αστυνομικών, η μία υπέστη τραύματα στο πρόσωπο και η δεύτερη τραυματίστηκε ελαφρά, προτού ο δράστης πέσει νεκρός από τα πυρά ενός τρίτου αστυνομικού.

Σήμερα, η βελγική αστυνομία συνέλαβε άλλον έναν άντρα με μία ματσέτα στη Λιέγη, έπειτα από σχετική καταγγελία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο VRT. Δεν σημειώθηκε επίθεση.

Η αστυνομία του Βελγίου έχει αυξήσει σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας.

Μοιράσου το άρθρο: