Στοχεύοντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις προσελκύοντας τους ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής που αντιστοιχούν στο 40%, οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν την μίνι περιοδεία τους στα παραδοσιακά προπύργια που άλλαξαν χέρια το 2017.

Επιπλέον οι αναλύσεις για αλλαγή δεδομένων θέτουν την πιθανότητα ενός μετέωρου κοινοβουλίου που θα μπορούσε να οφείλεται στην εφαρμογή της τακτικής ψήφου, στους νέους ψηφοφόρους που επιλέγουν το Εργατικό κόμμα, στην μετακίνηση ψηφοφόρων και στις οριακές έδρες. Η απόλυτη πλειοψηφία ισούται με 326 έδρες.

Ο γνωστός εκλογολόγος Τζον Κέρτις εκτιμά ότι οι Τόρις θα αποσπάσουν 47 έδρες, 44 από τους Εργατικούς, ενώ άνοδο προβλέπεται για το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας που ενδέχεται να αυξήσει τη δύναμή του συγκεντρώνοντας έως και 43 έδρες.

Πολιτικός οδηγός για το εκλογικό αποτέλεσμα της Πέμπτης θεωρείται η σημερινή δημοσκόπηση της You Gov, η οποία θα δημοσιευτεί στις 10 το βράδυ. Να θυμίσουμε ότι πριν από τρεις εβδομάδες έδινε ευρεία πλειοψηφία στο κυβερνών κόμμα, με 68 έδρες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αναφέρονται σε νίκη των συντηρητικών και συγκεντρώνονται 38 έδρες.

Τέλος, Βόρεια Ουαλια, Μίντλταντς επσκέπτεται σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, στη Βορειοδυτική Αγγλία θα περιοδεύεσει ο Τζέρεμυ Κόρμπιν.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση/Νατάσα Καντζάβελου

Μοιράσου το άρθρο: