Σοκ προκαλούν τα ευρήματα της αστυνομίας σε εγκαταλελειμμένο κρησφύγετο το οποίο ανήκε στον Κρίστιαν Μπρίκνερ, τον άνθρωπο που πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή της τρίχρονης Μαντλίν Μακάν, το 2007, στην Πορτογαλία. Δεκάδες σκληροί δίσκοι και στικάκια UsB με υλικό παιδικής πορνογραφίας εντοπίστηκαν σε πλαστική σακούλα, την οποία ο Γερμανός παιδεραστής είχε θάψει μαζί με τον νεκρό σκύλο του.

Άγνωστο παραμένει εάν στα ανατριχιαστικά ευρήματα των γερμανικών Αρχών περιλαμβάνονται και φωτογραφίες ή βίντεο της Μαντλίν Μακ Καν. Ερευνώντας το τροχόσπιτο του 43χρονου κατά συρροή παιδεραστή που κρατείται στο Κίελο, στη βόρεια Γερμανία, οι αρχές της Πορτογαλίας βρήκαν και μαγιό μικρών κοριτσιών.

Γερμανία: Βρέφος τριών μηνών στα δίχτυα κυκλώματος

Παράλληλα, οι γερμανικές αρχές ερευνούν 30.000 άτομα για συμμετοχή σε δίκτυο παιδεραστίας, από το οποίο έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 44 παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος τριών μηνών. Στο πλαίσιο της έρευνας «Μπέργκις Γκλάντμπαχ», όπως ονομάζεται η υπόθεση, από την ομώνυμη πόλη της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου εντοπίστηκαν οι πρώτοι ύποπτοι, έχουν ταυτοποιηθεί 72 δράστες ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε οκτώ άτομα και η έρευνα έχει πλέον επεκταθεί και στα 16 κρατίδια της Γερμανίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο επικεφαλής της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Κολωνίας Μίχαελ Έσερ ανέφερε ότι στην υπόθεση απασχολούνται από τον Οκτώβριο του 2019 καθημερινά περίπου 500 ερευνητές, οι οποίοι ωστόσο έχουν, όπως επισήμανε, επιβαρυνθεί ψυχολογικά πάρα πολύ, ειδικά με την παρακολούθηση του βιντεοσκοπημένου υλικού. Τρεις αρρώστησαν σοβαρά, ενώ κάποιοι άλλοι επανήλθαν στην εργασία τους μόνο αφού δέχτηκαν ψυχολογική υποστήριξη.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: